perjantai 18. huhtikuuta 2014

Banaani cupcakes

Hyvää pääsiäistä!
Meillä pääsiäinen on kulunut perheen kanssa. Ollaan syöty pääsiäisateria, suklaamunia ja paljon muuta hyvää. Itse olen vieläkin vähän kipeänä, mutta jospa se tästä vielä muuttus äkkiä, että kykenisin ensi viikolla kouluun.


Leivoin eilen siis banaanimuffinsseja, joskin vähän reseptiä soveltaen. Resepti oli alunperin banaanikakun ohje, joka tehdään kakkuvuokaan. Onnistuivathan nämä sitten aivan hyvin, banaania olisi tosin voinut laittaa yhden enemmän, olisi tullut mehevämpi lopputulos. Minä siis tein 2 banaanilla. Tämä ohje on oiva tapa hyödyntää ylikypsät/mustat banaanit. Nämä cupcakesit saivat kuorrutteekseen marengin.

BANAANI CUPCAKES
24 kappaletta

3½ dl sokeria
100g voisulaa
2 kananmunaa
1½ dl piimää tai muuta vastaavaa
6 dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2-3 banaania

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Sekoita sokeri, voisula, kananmunat ja piimä keksenään.
3. Lisää kuivat aineet sekaan.
4. Lopuksi lisää muussatut banaanit.
5. Lusikoi/pursota taikina muffinssivuokiin.
6. Paista 15 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti