maanantai 18. elokuuta 2014

#TB Viksu-palokuntanuorten leiri

29.6-5.7.2014

Tänä vuonna oli vuorossa suurleiri, joka järjestetään joka neljäs vuosi aina jossakin päin Suomea. Sinne  kokoontuu koko suomen alueelta palokuntien nuoriso-osastoja. Myös muutamia ulkomaalaisia palokuntia osallistuu näille leireille, mm. Saksasta ja Venäjältä. Leireillä järjestetään aina erilaisia kursseja, mm tasokurssit 1-4 ja vesipelastus kurssi.Meidän osalta leiri alkoi jo viideltä sunnuntai aamuna, kun kokoonnuimme paloaseman pihaan ja lähdimme Joensuun paloasemalle, josta nousimme linja-autoon. Samalla linkalla matkusti muitakin Joensuun alueen palokuntia. Kävimme vielä hakemassa muutamilta paloasemilta lisää porukkaa kyytiin, ja sitten käännettiin keula kohti Poria.

Osallistuin leirillä ensiavun jatkokurssille, jolta odotin vähän eri asioita, kuin mitä kurssi tarjosi. Odotin, että aiheena olisi enemmänkin ensivasteen ym. juttuja, mutta aiheena oli pääosin maallikko ensiapu. Oli kurssi toki näinkin tosi mukava ja hyödyllinen.
Eaj kurssi oli jaettu kolmeen joukkueeseen, joista minä olin ykkösessä. Ja minulla ja toki kurssikavereillanikin kävi tuuri, meidän kurssin ohjaajat oli ihan huippuja ja rentoja! Saatiin viikon aikana lempinimeksemme rupusakki, eräältä toisen joukkueen ohjaajalta Kääbsimme tänän eduksemme ja kannoimme Rupusakki nimeä ylpeänä koko loppuviikon ja muistamme sen varmasti vielä pitkään, niin huippu tuo kurssi oli! Olemme pitäneet yhteyttä tuon leirinkin jälkeen kurssiporukan kanssa : ) Myöskin suurin osa kurssikaverini oli ihan sika kivoja tyyppejä!


Tiistaina leirllä kiersi huhu, että Cheek esiintyisi leirillä sinä iltana. Odottelimme lavan edessä pitkään, dj soitti musiikkia ja lavan edessä seisoi aika paljon järjestyksen valvojia. No, sitten lavalle saapui tuon näköinen heppu ja hän lauloi playbackkinä jotain Calvin Harrisia. (Esiintyjän nimi ei ollut Cheekki vaan Köökki.) Leirin järjestäjillä oli tähän liittyen erittäin järkevä opetus, ei kannata uskoa huhuihin. Pakko myöntää että ketutti aika paljon sen jälkeen kun näki että Jare ei ihan oikeasti ole tulossa. Alusta asti toki epäilys oli siitä, koska sen kuuli vähän mutkan kautta eikä järjestelytkään näyttäneet siltä, että 2 kertaa Olympia Stadionin loppuun myynyt artisti siellä esiintyisi. (En voi uskoo että ne keikat on jo tälläviikolla! Itse olen menossa perjantain keikalle. En jaksa enää oottaa!)


Leirillä esiintyi myös "Stig". Tämä herra oli myös leirillä järjestettävässä kykykilpailussa julkkistuomarina. 

Leirillä esiintyi päättäriessä myös ihan oikeasti tunnettu hahmo, Karim Z. Yskowics.
Kaikkiaan leiri oli onnistunut, ja päällimmäisenä jäi hyvä mieli siitä. Toki hieman haikeaa oli, kun halailtiin heippoja kurssikavereiden kanssa, entä jos ei koskaan nähdäkkään enää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti