sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Chocolate chip cookies

Tää ohje on just se mitä oon ettiny, se täydellinen suklaahippukeksien ohje. Tätä tuun ihan varmasti käyttämään jatkossa useasti ja ehkä jopa soveltamaan erilaisiin keksiin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!



Taikinasta tulee noin 30-40 keksiä, riippuen kuinka paljon taikinaa häviää parempiin suihin tekemisen aikana... Toki keksien koollakin on väliä. Punnitsin taikinapalloset ennen pellille laittoa ja ne painoivat noin 30g kappale.


SUKLAAHIPPUKEKSIT
Löysin tämän ohjeen täältä.

4 3/4dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2tl perunajauhoja (alkup. ohjeessa maissitärkkelys)
170g pehmeää voita
3/5dl sokeria
1 4/5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
3 dl (250g) karkeaa suklaarouhetta


1. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja perunajauhot keskenään.
2.Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa kevyesti sekaisin.
4. Lisää myös kuivat aineet taikinaan. Lisää joukkoon myös rouhittu suklaa.
5. Siirrä taikina vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
6. Varaa kaksi uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
7. Pyörittele kahdella lusikalla taikinasta pieniä palloja ja aseta ne pellille. Jätä palleroiden väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Älä litistä palleroita!
8. Paista 8-10 minuuttia.  Varo paistamasta liian kauan, vain sen verran että keksien reunat saa hieman väriä ja pinta ei kiillä niin paljon. Keksien pitää olla vielä hieman pehmeitä kun otat ne uunista.
9. Anna jäähtyä pellillä muutama minuuttia ja sitten siirrä ne varovasti ritilälle jäähtymään lopullisesti.
10. Tarjoile lämpimänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti